3 manieren om gezond af te slanken

Voor de een is afvallen niets bijzonders: het gaat eenvoudig en zonder te veel moeite. Anderen vinden het juist vrij lastig om kilo’s kwijt te raken. Ben jij hier een van? Misschien zit je tegen een plateau aan, of weet je niet zo goed hoe je het afslanken eigenlijk moet aanpakken. Hoe dan ook: je doel is om wat vet te verbranden. Daarbij is het dus handig om te weten waar je zoal op dient te letten. IN dit artikel lees je 3 manieren om op een gezonde wijze af te slanken!

1. Combinatie van voeding en sport

Je hoort het vaak genoeg: ‘Afvallen doe je in de keuken’. Toch zit hier een kern van waarheid in. Bij het afvallen gaat het namelijk om de calorieën die je binnenkrijgt tegenover de calorieën die je consumeert. Door minder te consumeren dan je binnenkrijgt (terwijl je natuurlijk wel nog minimaal je basisbehoefte aan calorieën behaalt), val je af. Het klinkt simpel, en in theorie is dat ook zo.

Hierbij komen echter twee dingen kijken: gezond eten, en sporten. Door zo gezond mogelijk te eten, voorzie je je lichaam van belangrijke voedingsstoffen die het nodig heeft om zo goed mogelijk te functioneren. Eet je echter ongezond, dan voorzie je je lichaam niet van de juiste voedingsstoffen en zul je je dus ook minder goed en fit voelen.

Daarnaast is het sporten / regelmatig bewegen van belang. Dit zorgt ervoor dat je meer calorieën verbrandt, waardoor je makkelijker afvalt. Door regelmatig te sporten, ga je je lichamelijk bovendien steeds beter voelen en word je fitter. 

Voeding en sport kun je ondersteunen met sport supplementen. Dit zijn supplementen die je enerzijds helpen aan je dagelijkse behoefte van bepaalde gezonde voedingsstoffen te komen, en anderzijds helpen bij je sportprestaties.

2. Tel je calorieën

De meeste mensen weten niet hoeveel calorieën ze per dag consumeren. Ze kunnen misschien een gok doen, maar de exacte hoeveelheden zijn onbekend.

Het bovenstaande maakt het afvallen een stuk lastiger. Als je niet weet hoeveel calorieën je per dag eet, hoe kun je dan zo goed mogelijk afvallen? 

Het gebruiken van een app die je calorieën dagelijks bijhoudt zorgt ervoor dat je meer inzicht hebt in je eetgewoontes en calorie inname. Deze informatie kun je vervolgens gebruiken om eventuele aanpassingen in je voedingspatroon door te voeren.

3. Focus met afvallen op de lange termijn

Rome is niet op één dag gebouwd. Afvallen doe je dan ook niet zomaar van de ene op de andere dag. Het vergt tijd en geduld. Hierbij is het van belang om je te richten op de lange termijn. Dit is vooral belangrijk omdat dat de meest gezonde manier van afvallen is. Binnen een bepaalde periode een bepaalde hoeveelheid kilo’s afvallen is mogelijk, maar het overdrijven met op korte termijnen is ongezond voor je lichaam. Kies voor afslanken en gezonder leven op de lange termijn, want dat is een beter alternatief.

Leave a Reply