5 kilo afvallen met deze interessante tips

Voor veel mensen is het belangrijk dat ze op een zeker ogenblik iets kunnen doen aan hun gewicht. Dat hoeft niet altijd heel ingrijpend zijn, vaak is enkele kilo’s verliezen reeds voldoende om u veel beter in uw vel te voelen. 5 kilo afvallen zou bijvoorbeeld voor veel mensen een mooi streefdoel kunnen zijn. Dat lijkt in eerste instantie wellicht een behoorlijke opdracht, maar in de praktijk is het veelal mogelijk om uw gewicht met slechts enkele kleine tips wat te verlagen. Bent u hier wel benieuwd naar? Wij hebben alvast enkele interessante tips voor u uitgezocht die u kunnen helpen om 5 kilo af te vallen!

Tip 1: Let goed op wat u drinkt

Veel mensen gaan ervan uit dat 5 kilo afvallen vooral een kwestie wordt van goed te letten op wat ze eten. Natuurlijk gaat dit een rol spelen, maar niet alleen de voeding is belangrijk om aandacht aan te besteden. Wat namelijk ook te denken van de dranken die u drinkt? Wist u bijvoorbeeld dat een glas vruchtensap al snel net zoveel calorieën bevat als een glas cola? Bovendien is het zo dat mensen tegenwoordig ook regelmatig genieten van een lekker glas alcohol. Daar is op zich niets mis mee, maar dranken die alcohol bevatten kenmerken zich zomaar even door nog meer calorieën. Wilt u op een eenvoudige(re) manier 5 kilo kunnen afvallen? Dan is het aan te raden om vooral de volgende dranken te drinken:

  1. Water;
  2. Groene thee;
  3. Koffie;
  4. Groene smoothies;

Tip 2: Stap af van zware gerechten

In het bijzonder tijdens de wintermaanden is het zo dat mensen van nature neigen in de richting van zware gerechten. Wilt u graag 5 kilo afvallen? Dan is het veel interessanter om te kijken in de richting van gerechten die over een lichter karakter beschikken. Een lekkere salade als avondeten en een smaakvolle vruchten smoothie als ontbijt kunnen in de praktijk reeds heel wat verschil betekenen. Bovendien hoeven deze gerechten op vlak van smaak en eetplezier helemaal niet onder te doen voor de zwaardere varianten die er bestaan.

Tip 3: Vervang uw vertrouwde tussendoortjes

Bent u iemand die tussen de verschillende maaltijden door ook wel houdt van wat lekkere tussendoortjes? In dat geval is het tijd geworden om afscheid te nemen van die vette snacks en zoete chocolade repen. Betekent dit dat u tussendoor helemaal niets meer te knabbelen heeft? Zeker niet! Het is namelijk zo dat er ook gezonde snacks op de markt zijn terug te vinden. U zult dan ook kunnen vaststellen dat 5 kilo afvallen een behoorlijk stuk eenvoudiger wordt wanneer u bijvoorbeeld vers fruit of rauwe groenten als tussendoortje neemt. Niet alleen bevatten deze snacks weinig calorieën, daarnaast zult u ook nog eens kunnen vaststellen dat ze behoorlijk goed de honger stillen!

 Tip 4: Zuiver uw lichaam van afvalstoffen door te detoxen

Wilt u graag 5 kilo afvallen binnen een afzienbare tijd? Wilt u bovendien ook echt een meerwaarde creëren voor de gezondheid van uw lichaam? In dat geval kan het ook altijd de moeite zijn om te overwegen om te gaan detoxen. Op deze manier zult u kunnen vaststellen dat uw lichaam steeds op een efficiënte manier kan worden bevrijd van al haar afvalstoffen.

Kijk voor meer tips voor een gezond en gebalanceerd leven op NLbewustgezond.nl.

Leave a Reply