Afslanken onder leiding van personal training

Een personal trainer helpt mensen gewicht te verliezen door advies te geven over voeding en lichaamsbeweging.

Personal trainers kunnen uw dieet en workout plannen aanpassen om de beste resultaten te produceren.

Ze leren u meerdere oefeningen die u enthousiast houden over het trainen.

Als het inhuren van een personal trainer u beelden oproept van iemand die u zo hard pusht dat u bijna instort, kunt u zich ontspannen. Hoewel sommige trainers graag “harde liefde” tonen, helpen de meesten hun klanten hun fitnessdoelen op een niet-bedreigende manier te bereiken.

Maar voordat je er met beide voeten in springt, moet je weten wat een personal trainer voor je kan doen met gewichtsverlies en wat je voor jezelf moet doen.

Begin met een plan

De beslissing om af te vallen en in vorm te komen is op zich al een hele prestatie, maar u komt er niet ver mee. Het is normaal om je niet op je plaats te voelen of je te schamen in de sportschool, omringd door mensen die allemaal precies lijken te weten wat ze aan het doen zijn. We kunnen niet zomaar gaan joggen en ons volstoppen met kipfilet en bladgroenten en er het beste van hopen; voor duurzaam gewichtsverlies en lichamelijk welzijn op lange termijn is een plan nodig.

Een personal trainer is er om een vertrouwenspersoon, mentor en cheerleader te zijn.

Of u nu 10 of 100 kilo wilt afvallen, een personal trainer stelt samen met u een afslank- en trainingsplan op dat u helpt gewicht te verliezen en het er voorgoed af te houden.

Tip: Sporten met Personal Trainer | THUIS sporten met personal coach

Motivatie

Consistentie is van vitaal belang om gewicht te verliezen, en gemotiveerd blijven kan moeilijk zijn als u alleen traint. Maar regelmatige sessies met een gekwalificeerde trainer kunnen uw motivatie aanwakkeren en u helpen uw doelen te bereiken.

Zelfs als u uw trainer niet elke sessie gebruikt, kan de wetenschap dat u hem binnenkort zult zien, u motiveren om te trainen. Bovendien kunt u hem laten zien welke verbeteringen u hebt aangebracht sinds uw laatste sessie samen.

De meeste diëtisten en trainers raden ten minste 30 minuten cardio per dag aan als je probeert af te vallen, en je trainer kan je verschillende oefeningen geven om je dagelijkse routine niet alledaags te maken.

Het inhuren van een personal trainer helpt u ook uw fitnessdoelen te bepalen. Hij of zij zal rekening houden met uw huidige fitnessniveau en u helpen bepalen wat u tijdens uw trainingen wilt bereiken.

Zelfs als u een idee hebt van het soort doelen dat u wilt bereiken, kan een professionele trainer ze opsplitsen in kleinere subgroepen die specifieker en realistischer zijn. Ze zullen ook uw vooruitgang volgen terwijl u ernaar streeft om uw doelen te bereiken en uw fitnessregime indien nodig bijsturen.

Een van de belangrijkste dingen om in gedachten te houden is dat wanneer u begint met een programma voor gewichtsverlies, de visuele resultaten niet meteen komen.

Het echte succes ligt in het doorbreken van slechte eetgewoonten en het veranderen van uw levensstijl om actiever en gezonder te zijn. Personal trainers helpen u om de prijs in het oog te houden en elke mijlpaal onderweg te erkennen.

Gepersonaliseerde workouts

Iedereen heeft een ander lichaam en daarom leveren veel kant-en-klare dieet- en trainingsplannen die u online vindt niet de resultaten op die ze beloven. Om echt het maximum uit uw trainingen te halen en het meeste te halen uit uw inspanningen om af te slanken, zal een personal trainer uw voorkeuren, medische geschiedenis en andere waardevolle informatie leren kennen om een trainingsschema op te stellen dat specifiek op u is afgestemd.

Dit gepersonaliseerde plan levert meestal betere resultaten op in vergelijking met een basis workout plan dat u online vindt.

Juiste instructie

Om uw trainingsinspanningen te maximaliseren, moet u de juiste trainingsvorm aanleren. Een ervaren trainer zal u leren hoe u elke workout moet uitvoeren. Als u leert op de juiste manier te trainen, kunt u het risico op blessures drastisch verminderen.

Als u eenmaal de juiste technieken onder de knie hebt, kunt u thuis trainen of alleen in de sportschool op dagen dat u niet in training bent.

Uitgelicht: Tarieven personal training | Uurtarief personal trainer aan huis

Verhoogde efficiëntie

Een professionele fitnesstrainer kan u ook tonen hoe u uw tijd optimaal kunt benutten. Dit verhoogt niet alleen de efficiëntie van uw trainingen, maar is ook nuttig wanneer u weinig tijd hebt. Uw trainer kan u bijvoorbeeld verschillende trainingsroutines laten zien waarmee u in minder tijd evenveel calorieën verbrandt.

Of het nu gaat om een ochtendgymnastiek van vijf minuten die u in de badkamer kunt doen of een circuittraining in de sportschool, personal trainers weten welke bewegingen uw probleemgebieden aanpakken en u de resultaten geven die u wilt.

Leave a Reply