Afvallen met yoghurt

Afvallen met yoghurt

Is mogelijk om af te vallen door yoghurt te eten? Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat dit mogelijk is. Voor mensen die graag wat extra kilo’s kwijt willen raken is yoghurt een goede ondersteuning.

Bij de het merendeel van de mensen is het wel bekend dat yoghurt een gezond product is, maar het is minder bekend dat het ook kan helpen om gewicht te verliezen. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat u minder trek krijgt in iets lekkers wanneer u yoghurt bij uw dieet toevoegt. Uw bloedsuikerspiegel krijgt door het gebruik van yoghurt een beter niveau met als gevolg dat de drang naar iets lekkers zal verminderen. Daarnaast zitten er ook magere proteïne in yoghurt, die zorgen voor een snellere spieropbouw. Met een betere spieropbouw is het makkelijker om calorieën te verbranden. Nog een voordeel is dat yoghurt zorgt voor permanent gewicht verlies, dus het komt daarna niet meer terug.

Een platte buik door yoghurt

Uit het onderzoek is ook gebleken dat mensen die vaak yoghurt eten sneller van hun overtollige kilo’s kwijt raken dan mensen die dit niet doen. Daarnaast kan yoghurt ook helpen tegen het laatste beetje vet op uw buik, waar u maar niet vanaf kunt komen.

Onderzoeken

Er zijn al verschillende onderzoeken naar de combinatie tussen afvallen en yoghurt gedaan en bij al deze onderzoeken is er een positieve uitslag uitgekomen. Pas geleden hebben Ierse wetenschappers een onderzoek gedaan tussen twee groepen. De eerste groep at vijfhonderd calorieën minder op een dag en zij voegde geen yoghurt toe aan hun dieet. De andere groep at ook vijfhonderd calorieën minder en zij namen wel yoghurt bij hun dieet. De groep die yoghurt hadden toegevoegd aan hun dieet waren gemiddeld 22 procent meer gewicht afgevallen dan de groep zonder yoghurt.

Hoeveel?

Yoghurt is gezond, maar u moet de hoeveelheid yoghurt niet overdrijven. Dat is sowieso niet goed. Het is aan te raden om maximaal drie schaaltjes op een dag te nemen, bijvoorbeeld als ontbijt, tussendoortje en als dessert.

Hoe eet u de yoghurt

U kunt de yoghurt eten uit een schaaltje, het beste is zonder toegevoegde suiker. Wel kunt u er een stukje fruit bij doen, bijvoorbeeld citroen, meloen of aardbeien. U kunt de yoghurt daarnaast ook goed gebruiken als saus of dressing, of als vervanger voor zure room. Tevens kunt u de yoghurt op een pannenkoek doen of bevriezen en het eten in vorm van een ijsje.

Yoghurt dieet

Hoewel yoghurt erg gezond voor u is, is het yoghurt dieet dat niet. Tijdens het yoghurt dieet is het de bedoeling om de hele dag yoghurt te eten. Daardoor krijgt u te weinig goede voedingsstoffen binnen. Dit is een crashdieet en die zijn nooit goed voor u. Het nadeel van zo’n yoghurt dieet is dat de kilo’s er gelijk weer bij komen wanneer u weer terug gaat naar een normaal eet patroon.

Een gezonde levensstijl

Probeer een gezonde levensstijl te creëren. Beweeg genoeg en eet gezond. Beweeg minimaal een half uur per dag. Yoghurt is een goede manier af te vallen, maar het is natuurlijk geen wondermiddel. U kunt wel snel op het gewenste gewicht komen, wanneer u meer yoghurt aan uw eten toevoegt.