Bloedgroep dieet

Bloedgroep dieet

Als je het zat bent van diëten die niet leveren en de kilo’s gewoon weer stapelen als het eenmaal voorbij is, dan kan het tijd zijn om de bloedgroep dieet te proberen. Een bloedgroep dieet is een voedings-plan gebaseerd op je bloedgroep.

Ieder mens is anders en hebben verschillende levensstijl. Aan de hand van onze lichamelijke activiteiten, werk en andere factoren die ons leven bepalen en worden specifieke voedingsstoffen verbruikt. Dit is de reden waarom niet iedereen hetzelfde zou moeten eten.
Het kennen van je bloedgroep kan helpen bij het vinden van een dieet dat bij je lichaam past, waardoor het makkelijker voor u wordt om op een natuurlijke wijze gewicht te verliezen en zonder de yoyo-effect.

Bereid je voor om te worden verblind door de wetenschap! Dr D’Adamo gelooft dat onze bloedgroep bepaalt hoe ons lichaam omgaan met verschillende voedingsstoffen. Zijn theorie is gebaseerd op het idee dat elke bloedgroep zijn eigen unieke antigeen marker heeft (een stof die het lichaam herkent als zijnde vreemd) en deze marker reageert slecht met bepaalde voedingsmiddelen, wat leidt tot allerlei mogelijke gezondheidsprobleem. Bovendien, Dr D’Adamo gelooft dat het niveau van maagzuur en verteringsenzymen verbonden zijn met je bloedgroep. Daarom, zegt hij, door het volgen van een dieet speciaal ontworpen voor uw bloedgroep, uw lichaam voedsel efficiënter verteert en absorbeert met als gevolg dat je gewicht verliest.

Het significantie van bloedgroep

Kies een dieet dat is aangepast aan de behoeften voor elke bloedgroep: O, A,AB en B. Dankzij de moderne wetenschap, is een afslank voedselprogramma gemaakt op de behoeften voor ons lichaam. Hoewel dit een aardig nieuwe methode is het onder mensen die op zoek zijn naar de juiste voeding steeds populairder.

Basis voeding in concordantie met de bloedgroep

De methode verdeelt mensen in vier groepen, bloedgroep O, A, B en AB. Het meest belangrijkste basisprincipe van het dieet is om maaltijden te eten met neutrale producten waarvan is vastgesteld dat ze gewenst zijn. Neutrale producten zijn producten die lectine bevatten. Lectine kunnen verschillende stofwisselingsprocessen beïnvloeden en zijn rijk aan componenten die de goede werking van het lichaam mogelijk maakt. Onrijpe tomaten en peulvruchten (zoals soja, erwten, bonen en pinda’s) bevatten veel lectinen. Ongepaste producten zullen langzamerhand verwijderd worden uit onze voeding. Natuurlijk zal er niet onmiddellijk iets gebeuren, de effectiviteit van het dieet zal hoger zijn als we deze niet gewenste producten geregeld blijven vermijden.

Met het bloedgroep dieet is het de bedoeling om te onthouden welke producten goed zijn, en u beter kunt vermijden. Dit wordt dan uitgewerkt tot een lijst.
Noemenswaardig zijn de producten, die wenselijk of neutraal zijn voor de verschillende bloedgroepen, dit maakt het dieet makkelijker voor meerdere mensen in bijvoorbeeld een gezin met verschillende bloedgroepen.

Ook belangrijk is de kwaliteit van de dieet producten. Het is natuurlijk ideaal als we natuurlijk voedsel eten. Aanbevolen is datgene afkomstig van de biologische landbouw. Gedurende lente en de zomer, eten we zoveel mogelijk planten en groenten van binnenlandse gewassen. Deze zijn rijk aan voedingsstoffen welke ons lichaam nodig heeft. In de winter nemen we bonen, noten en diepvriesproducten. Ook niet te vergeten zijn brood, rijst, granen, volkoren pasta en vlees en vis.

Het dieet is gericht op de bloedgroep en zorgt voor het behalen van het gewenste resultaat. Maar het kan ook een positieve werking geven op ons leven. Dankzij de bloedgroep dieet zijn we ook minder gevoelig voor de ziekten en helpt het ons om gezond te leven. Het bloedgroep dieet is erg uitgebalanceerd en het helpt, d.m.v de eerder genoemde opheffing van slecht verteerd voedsel en toxine wapens, overtollig gewicht kwijt te raken op een gezonde en veilige manier.