Cambridge dieet

Wat is het Cambridge dieet ?

Het Cambridge dieet is snel afvallen met een laag calorieën dieet. Dit dieet wordt vaak gebruikt door mensen waarbij een ander dieet niet heeft gewerkt. Het Cambridge dieet is gebaseerd op een reeks van samengestelde laag calorieën maaltijd vervangers zoals; shakes, soepen en repen, ontworpen om aan al uw dagelijkse voedingsbehoeften te voldoen en ervoor te zorgen dat de maag een verzadigt gevoel krijgt.

Om de dieet te volgen moet je goed gemotiveerd zijn. Het is een ‘sole source’ dieet, dit betekent dat u alleen de voorgeschreven voedsel mag eten en niets anders. U krijgt niet meer dan 500 of 800 calorieën per dag, in de vorm van zorgvuldig geformuleerde eiwit drankjes en maaltijden. Je eet drie maaltijden per dag. Deze maaltijden bevatten ook genoeg voedingsstoffen en mineralen. Het dieet wordt ondersteund door een aantal principes, zoals lichaamsbeweging, passend dieet na dieet, levensstijl veranderingen, en persoonlijke begeleiding. Natuurlijk is het verliezen van gewicht altijd makkelijker gezegd dan gedaan, maar voor veel mensen met overgewicht die snel (of moeten) afvallen en die goed gemotiveerd zijn om echt gewicht te verliezen, kan een goed dieet voor een snelle verlies van 5 kilo zorgen. Als je niet gezond bent, is het belangrijk om met u arts te overleggen of u deze mag volgen of niet.

Hoe Het Cambridge dieet werkt

Het Cambridge dieet werkt door uw lichaam in een staat van ketose te forceren. Dit doet zich voor als het lichaam niet alle calorieën die het nodig heeft om naar behoren te functioneren ontvangt, hierdoor wordt het gedwongen zich te wenden tot vet weefsel om toch verder te kunnen. Afhankelijk van de stap die u aan het volgen bent en de hoeveelheid dagelijkse calorieën die u verbruikt, kan het gewichtsverlies variëren.

De voordelen

Veel mensen beschouwen hun gewichtsverlies als onverwachts en dramatisch. Als u zich aan de regels houdt, bent u bijna gegarandeerd slanker te zijn tegen het einde van het dieet in tegenstelling tot sommige andere laag calorieën dieet plannen, zijn de maaltijd-vervangers goed uitgebalanceerd qua voedingswaarden, zodat u er zeker van kan zijn dat je alle vitaminen en mineralen die u nodig hebt binnen krijgt.

De nadelen

Een aantal medische experts denken dat het niet gezond is om je lichaam in een staat van ketose te sturen. Het lichaam kan hierdoor niet alleen vet-verbranden maar ook spiermassa Afgezien van dit, zijn er ook een aantal andere bijwerkingen van het dieet gemeld, namelijk slechte adem, haaruitval, misselijkheid, duizeligheid en diarree.
Cambridge dieet plannen:

Dit is niet een dieet die u zelf thuis kan creëren en moet je dit ook niet proberen. Deskundige begeleiding is hiervoor nodig en goed uitgebalanceerde voedingswaardige producten. Het is belangrijk dat je alles volgens het boekje doet.

Stap 1: Sole source: 3-4 Cambridge dieet maaltijd producten. 415 tot 554 cal per dag (minimaal 1 week, 12 weken maximaal)
Sole source +: 3 Cambridge dieet maaltijd producten plus 200 ml magere melk. 615 cal per dag
Stap 2: 2 Cambridge dieet maaltijd producten plus eiwit-rijk voedsel, magere melk en sommige groenten. 810 calorieën per dag. (1 week minimum)
Stap 3: 2 Cambridge dieet maaltijd producten plus magere melk, ontbijt, salades voor de lunch en het diner. 1000 calorieën (2 weken)
Stap 4: 2 Cambridge dieet maaltijd producten plus magere melk, ontbijt, lunch en diner (2 weken)
Stap 5: 1 Cambridge maaltijd product plus magere melk, ontbijt, lunch, diner en snacks (2 weken)
Onderhoud: Een gezond dieet plus uw keuze van Cambridge dieet producten. (Onbeperkt)