Dukan Dieet

Het Dukan Dieet

De Dukan Dieet, ook wel bekend als de prinses dieet, is een dieet plan van oorsprong uit Frankrijk. Het is een op eiwit gebaseerde dieet ontworpen door de Franse arts Pierre Dukan.

In principe is het een vier-fase, eiwitrijke, lage-calorie dieet plan. Er wordt geen voedingsmiddelen gewogen of calorieën geteld. Je eet zoveel als je wilt, op elk moment van de dag zolang wat je in het begin eet. mager eiwit is. Volgens het dieet is het mogelijk om in vier fasen overtollige kilo’s kwijt te raken.

In feite, eiwit is het middelpunt in alle vier fasen, samen met haverzemelen, veel water, en 20 minuten per dag lopen. Groenten worden ​​in de tweede fase toegestaan, gevolgd door kleine hoeveelheden fruit en volkoren granen. Het dieet verloopt via de volgende fasen

Fase 1 – De aanval (Attack)

Fase 2 – Doorloop (Alternatieven)

Fase 3 – Stabilisatie (Cruise)

Fase 4 – Voortgang

Fase 1, de “Aanval” fase, is heel eenvoudig: Eet alles wat je wilt van magere eiwitten, samen met 1,5 eetlepel haverzemelen en 1,5 liter water per dag. Dat is het. Lijners kunnen kiezen uit 72 magere of low-fat maaltijden (met uitzondering van varkens-en lamsvlees), vis, gevogelte, eieren, soja, en magere zuivel.In deze fase kunnen lijners snel 2 tot 3 kg verliezen in 2-7 dagen door kick-starten van hun metabolisme.
Dit wordt gevolgd door de doorloop “Cruise” fase, die onbeperkte hoeveelheden van 28 niet-zetmeelhoudende groente om de andere dag samen met een kern dieet van onbeperkt magere / low-fat eiwit en 2 eetlepels haverzemelen. De lengte van deze fase wordt doorgaans berekend als 1 kilogram (2,2 lb) van gewichtsverlies per week, maar dit is gebaseerd op specifieke persoonlijke omstandigheden.Wortels, erwten, maïs en aardappelen zijn niet op deze lijst van groenten, maar wel in de volgende fase.

Fase 3, Stabilisatie, “Consolidation” is ontworpen om te helpen bij het ​​voorkomen van toekomstige massale gewichtstoename. In deze fase kun je onbeperkt eiwitten (inclusief varkens-en lamsvlees) en groente elke dag, samen met een stuk lage concentratie suiker bevattende fruit, 2 sneetjes volkoren brood, en 1 portie harde kaas. Lijners kunnen ook 1-2 porties van zetmeelrijke voedingsmiddelen en 1-2 “celebration” maaltijden (hier kan je alles eten wat je wilt) per week tijdens deze fase. In deze fase, begin je de levenslange verbintenis van het eten van de kern dieet van zuivere eiwitten een dag per week, bij voorkeur op dezelfde dag.

Fase 4, “stabilisatie”, is het onderhoud deel van het plan. De auteur belooft dat je kunt eten wat je wilt, zonder weer aan te komen, mits je aan de volgende regels houd – een dag per week, volgt u dezelfde eiwit dieet als in fase 1, eet 3 eetlepels haverzemelen per dag, en elke dag lopen voor 20 minuten en nooit liften of roltrappen.

Suikervrije kauwgom, kunstmatige zoetstoffen, azijn en kruiden zijn toegestaan, in het Dukan Dieet. Het boek moedigt lijners om dagelijkse een multivitamine met mineralen in te nemen.