Het fruit dieet

Het fruit dieet

Hoe het werkt

Eén van de aller lekkerste diëten is zonder twijfel het Fruit dieet. Je kan eindeloos variëren met fruit, waardoor je niet snel honger hoeft te lijden waardoor je naar andere voedingsmiddelen gaat verlangen. De basis van het Fruit dieet is dat je twee ‘fruitdagen’ verwisselt met één dag waar je normaal eet.

Door het eten van fruit om de twee uur, zal de bloedsuikerspiegel zich gaan stabiliseren. Als gevolg van het fruit dieet, wordt het lichaam bevrijd van de last tijdens de spijsvertering van andere voedingsmiddelen en wordt deze schoongemaakt door gifstoffen weg te spoelen en in te gaan op een vet-smeltende mode. ”

Maar het punt dat sommige voeding deskundigen maken is dat het verliezen van gewicht fundamenteel gaat over het nemen van minder calorieën dan je verbrandt. U zult gewicht verliezen met het fruit dieet omdat deze weinig calorieën bevatten en niet omdat giftige stoffen worden weggespoeld door fruit. Er is weinig bewijs voor het idee dat een detox dieet effectief zijn voor de lange termijn om het verloren gewicht te ondersteunen.

Fruit Diëten zijn een makkelijke en simpele manier om het lichaam een rust van de harde rijkdom van de moderne eenentwintigste eeuw eetgewoonten te geven. Fruit bevatten een hoog gehalte aan verschillende vitaminen, mineralen en natuurlijke alkalische zuren, die het lichaam vele complexe systemen helpen boosten.

De meeste vruchten zijn nuttig in het helpen om het lichaam van gifstoffen te elimineren en te reinigen van overtollige slijm, het verlichten van veel koude en catarrale symptomen en zeker helpen om veel meer ernstige long-en ademhalingsprobleem te verlichten.

Het Fruit dieet: Wat zijn de regels ?

Zoals eerder beschreven is het principe van het Fruit dieet best eenvoudig. Twee dagen eet je alleen fruit. Het soort en in welke hoeveelheid maakt niks uit. Wel kan je het beste banaan, avocado en druiven vermijden, deze bevatten veel te veel vetten en ‘snelle’ koolhydraten. Proteïne shakes worden als aanvulling gedronken. Daarnaast mag met mate (magere) melk of thee en koffie zonder suiker gedronken worden. Net zoals bij de meeste diëten moet je proberen minimaal twee liter water per dag te drinken.

De twee fruitdagen sets wissel je af met ‘normale’ dagen. Op deze dagen kan je zoals je gewend bent eten, pas op met snacks en snoepgoed. Heel belangrijk is dat je genoeg eiwitten eet op deze dagen; mager vlees, vis en zuivel zijn onmisbaar. Behalve rauwe groenten, vers fruit, magere eiwitbronnen en eiwit drankjes is er zeer weinig wat je kunt eten op de fruit diet. Zuivel, koffie, cafeïne, alcohol, thee, zetmeel, voeding en regelmatige frisdranken, , gekookte groenten, sappen, de meeste vetten, en alle snoep zijn verboden.

Het Fruit dieet’s basis is om de inname van vetten te beperken, dus op de ‘normale’ dagen moet er uitgekeken worden met de consumptie van vet. Niet méér dan twee eetlepels plantaardige olie per dag mag gebruikt worden voor het bereiden van bv. vlees.