Het soepdieet

Het soepdieet

Met het soepdieet, ook wel bekend als het koopsoepdieet of het Sacret Heart dieet, is het de bedoeling om dit dieet zeven dagen te volgen. Het soepdieet kunt u zo vaak gebruiken als u maar wilt, maar dit kan niet niet achter elkaar door. Aan te raden is om na zeven dagen het soepdieet te hebben gevolgd minimaal twee dagen normaal te eten. Na deze twee dagen kunt u weer beginnen om opnieuw zeven dagen het dieet te volgen.
Het grote voordeel van het soepdieet is, dat u gedurende de zeven dagen zoveel soep mag eten als u wilt. Dit betekend dus dat u geen hongerig gevoel zult krijgen. Daarnaast zorgen de ingrediënten die in deze speciale soepen zitten voor een snellere verbranding van uw vet.

Hoeveel kunt u afvallen ?

Als u zicht goed aan de voorschriften houdt kunt u met het soepdieet gedurende de zeven dagen rond de vier tot zeven kilo’s afvallen. Het soepdieet is dus makkelijk vol te houden en u heeft snel resultaat. Als u dus twee of drie keer achter elkaar met een periode van zeven dagen dieet aanhoudt, met telkens twee tot drie dagen er tussen is het mogelijk om ongeveer vijftien kilo af te vallen.

Enkele tips voor het soepdieet

Er verandert veel in uw lijf bij het soepdieet. Uw darmen volgen namelijk ook zeven dagen het dieet. Het kan voorkomen dat de ontlasting wat dunner wordt. Is dit het geval, dan kan muesli of een kopje zemelen helpen. Hierdoor zullen de darmen weer getriggerd worden en zo worden de voedingsstoffen in het bloed opgenomen en overtollig vocht uit de ontlasting te onttrokken.

Het idee van het soepdieet is simpel, u volgt zeven dagen strikt de voorschriften. Dit betekend dus ook zeven dagen geen tussendoortjes. Tijdens het soepdieet moet u geen alcohol, koolzuurhoudende dranken, brood of dieet dranken consumeren. U mag alleen ongezoeten zwarte koffie, ongezoeten fruitsap, bronwater, magere melk en bessensap drinken. Het grote voordeel is dat u dit geen lange periode hoeft vol te houden, omdat het dieet maar zeven dagen duurt.

Wat is het soepdieet niet ?

Het is af te raden om dit dieet langer dan zeven dagen te volgen. Het is absoluut geen dieet dat u voor langere periode kunt volgen. Het is wel een prima dieet om erg snel, bijvoorbeeld voor vakantie of een belangrijke dag, wat kilo’s te verliezen.