Hoe kan slaapgebrek je beïnvloeden?

We weten allemaal dat slaap erg belangrijk voor ons is. Het is eigenlijk naast de overduidelijke dingen zoals eten en drinken iets waar we niet zonder kunnen, maar je weet wat ik bedoel. Slaap is om vele redenen belangrijk, hoewel we nog steeds niet alle redenen kennen. Slaap helpt ons om onze energie te herstellen en laat ons brein opnemen wat we zien en leren. Het helpt ons als het ware groeien.

 

Zonder voldoende slaap elke nacht zul je nooit jouw maximale potentieel bereiken. Je moet elke nacht ongeveer 7-9 uur slaap krijgen. Het is ook aan te raden om ’s middags een dutje te doen. Dit geeft ons een kleine boost en verbetert je vermogen om gefocust te blijven en door te gaan met de tweede helft van de dag.

 

Een slechte slaap kan meestal worden gekoppeld aan slechte gewoonten. Slechte slaapgewoonten kunnen kleine factoren zijn, zoals onvoldoende zonlicht krijgen tijdens de dag of onvoldoende bewegen om gezond te blijven. Het dieet en wat je eet beïnvloedt ook je slaap. Cafeïne is een veel voorkomende drug in koffie, frisdrank en allerlei junkfood. Als je voor het slapengaan cafeïne in je lichaam stopt, ben je waarschijnlijk de hele nacht wakker. Probeer na het eten geen koffie te drinken en bewaar het alleen voor de ochtend.

 

Lichaamsbeweging is belangrijk. Hierdoor slaap je niet alleen beter, maar het maakt je ook gezonder en gelukkiger. Hardlopen, gewichten optillen en sporten is niet zo moeilijk, je moet er gewoon mee beginnen. Je zult je levensstijl drastisch verbeteren, zelfs als je gewoon wat eenvoudige lichamelijke oefening doet.

 

Zonlicht is iets dat veel mensen niet overwegen als het gaat om beter slapen. Wist je dat zonlicht jouw lichaam vertelt wanneer het zich moe moet voelen en wanneer je je wakker moet voelen? Nou, dat doet het zeker en daarom is werken in de nachtploeg voor de meeste mensen zo moeilijk. Elke dag minstens een paar goede uren zonlicht krijgen, helpt veel. Probeer ook af te zien van het dragen van een zonnebril, tenzij je je in een deel van de wereld bevindt waar de zonnestralen buitengewoon helder zijn.

 

Wil je meer weten over wat er in je lichaam gebeurt als je niet slaapt?

Leave a Reply