Koolhydraatarm dieet maakt gelukkig

Onderzoek wijst uit dat een ander voordeel van het koolhydraatarme dieet is dat je er gelukkiger van wordt. Mensen die goed in hun vel zitten kunnen dan ook sneller afvallen. Sterker nog: los van het afvallen word je ook blijer, gelukkiger van een dieet. Het klinkt misschien wat zweverig in de oren, maar die berichten lees je steeds vaker. Hoe zit dat nu precies? In dit artikel verklaren we hoe je gelukkig kunt worden van een koolhydraatarm dieet (naast het feit dat je er slanker van wordt!).

Geluk speelt steeds meer een rol
Als we kijken naar de ontwikkeling van diverse grote en bekende diëten – waaronder ook het bekendste dieet van allemaal: Weight Watchers – zien we dat de focus zich steeds meer is gaan richten op de kwaliteit van het leven. Je moet gelukkig zijn. Dat is een voorwaarde. Binnen het Weight Watchers dieet (ze hebben sinds 2016 een nieuw programma op de markt) moet je zelfs gelukkig zijn voordat je mag beginnen met afvallen.
Waarom? Omdat ongelukkige mensen veel eerder zullen vervallen in hun oude eetpatroon en afvallen voor hen gewoon niet werkt. Klinkt misschien onaardig en hard, maar het is bewezen. Geluk is belangrijk.

Koolhydraatarm dieet

Binnen een koolhydraatarm dieet is dat niet anders. Het grote voordeel is echter dat mensen die een koolhydraatarm dieet volgen vanzelf gelukkiger worden. Dat heeft weer te maken met de werking van het dieet. Mensen die minder koolhydraten eten, krijgen meer andere voedingsstoffen binnen. Denk aan mineralen, vezels, allerlei soorten vitaminen, ijzers en magnesium. Het zijn stuk voor stuk voedingsmiddelen die je helpen om lekker in je vel te komen zitten. Ze geven je energie. Die energie leidt er weer toe dat je beter presteert. Immers, je concentratie gaat fors omhoog en je kunt je beter op een activiteit richten. Je presteert goed, ervaart dat dit mensen complimenteus maakt en wordt dus alom geprezen.
Je gevoel voor geluk neemt dus steeds meer toe.
De basis daarvan zijn de gerechten die je binnen een koolhydraatarm dieet nuttigt. Het zijn stuk voor stuk lekkere gerechten, waardoor je ook niet het idee hebt dat je af moet zien.

Wie lekker in zijn vel zit kan sneller afvallen
Kortom: door het eten van koolhydraatarme producten kom je lekker in je vel te zitten. En wie zich goed voelt, valt sneller af. Dit werkt bij heel veel diëten zo. Maar aan heel veel van die diëten – waaronder ook Weight Watchers – staat een koolhydraatarm eetpatroon centraal. En als het niet om een koolhydraatarm eetpatroon gaat, dan gaat het om een eiwitrijk eetpatroon of een eetpatroon waarbij je veel onverzadigde vetten mag nuttigen.
Dit zijn allemaal voedingsbronnen die je een geweldige hoeveelheid energie leveren. En die energie zorgt voor dat euforische gevoel.

Conclusie
We moeten gelukkiger worden willen we kunnen afvallen. Tot die conclusie komen steeds meer onderzoekers en diëten spelen daar op in. Je moet gelukkig zijn is een voorwaarde voor het succesvol kunnen afvallen. Aan de basis van veel van die diëten staat het koolhydraatarme dieet. Door de wijze waarop je hier eet en drinkt is het lastig om hongergevoelens te krijgen. Je krijgt echter wel veel energie en kunt dus elke dag weer goed presteren. Dat leidt tot zelfvertrouwen en dat leidt er weer toe dat je razendsnel en met veel succes kunt afslanken.

Leave a Reply