Wat kunnen de oorzaken zijn van voetpijn bij overgewicht?

Naarmate je lichaamsgewicht hoger wordt zal er ook een hogere last op je lichaam komen. Dit zorgt er voor dat je spieren, gewrichten en botten veel meer belast worden waardoor problemen kunnen ontstaan. Dit artikel kaart enige oorzaken en symptomen van bekende kwaaltjes aan.

Hielspoor

Hielspoor is een verkalking van je peesplaat, waardoor een ontsteking veroorzaakt kan worden onder de hiel. De grootste hielspoor symptomen zijn pijn onder de hiel bij langdurig staan of lopen en ook hielpijn nadat je een lange tijd hebt gezeten en opeens weer je voet belast. Hielspoor is een zeer veel voorkomende oorzaak van een pijnlijke hiel. Heb je er dus al een tijdje last van? Wellicht is het verstandig om een bezoek te doen aan de huisarts om er naar te laten kijken. Indien je zeker weet dat je last hebt van hielspoor kan het verstandig zijn om hiervoor speciale inlegzooltjes te kopen, het is bewezen dat deze zooltjes de klachten bij hielspoor bij 95% van de testpersonen heeft verzacht of zelfs geheel weg te halen.

Andere aandoeningen

Buiten hielspoor zijn er nog diverse andere aandoeningen die voetklachten kunnen veroorzaken, maar hielspoor is de grootste oorzaak. Indien je last hebt van doorgezakte voeten kan dit een oorzaak zijn van overgewicht, vooral als je van kinds af aan al last hebt van overgewicht. Een steunzool helpt hierbij om problemen te verzachten.
Een ernstige voetklacht is artrose, dit is een beschadiging aan het kraakbeen wat niet goed is herstelt. Artrose wordt vastgesteld door middel van een röntgenfoto dus als je niet zeker weet waar je voetklachten vandaan komen is het zeer verstandig om een bezoek te nemen aan de huisarts zodat deze jouw klachten kan analyseren en de juiste conclusie kan trekken. Een bezoek aan de huisarts is gratis en het is beter om voor de zekerheid te gaan dan helemaal niet te gaan en er later spijt van te hebben.

Leave a Reply