Lijnzaad afvallen

Lijnzaad afvallen

In Nederland is lijnzaad nog niet zo populair. Dit vinden wij erg zonde, omdat lijnzaad een ontzettend gezond product is en uitstekend te gebruiken om af te vallen. De meeste mensen kennen lijnzaad van het voedsel dat in de winter weleens wordt gevoerd aan de vogels. Echter is lijnzaad niet alleen gezond voor vogels, maar ook voor mensen.

Waarom lijnzaad gebruiken bij afvallen ?

Wanneer u van uw overtollige kilo’s af wil is het misschien te proberen om lijnzaad aan uw dieet toe te voegen. Lijnzaad zit namelijk boordevol met voedingsvezels, ongeveer 25 procent. De voedingsvezels zijn gezond voor uw spijsvertering. Dit komt omdat er veel olie in lijnzaad zit die beschermende werking heeft op u spijsverteringskanaal. Daarnaast zitten er gezonde bacteriën in lijnzaad die bijdrage aan een gezondere spijsvertering, met als gevolg dat u sneller afvalt.

Een ander groot voordeel van lijnzaad is dat het snel een vol gevoel geeft. Dat komt omdat erin lijnzaad grote hoeveelheid vetten in zit. Schrik niet, want dit zijn gezonde vetten die de werking van het lichaam juist verbeteren. Omdat deze vetten u snel een vol gevoel geven zult u minder snel een drang hebben naar ongezonde snacks. Ook de vezels die in lijnzaad zitten dragen aan het verzadigde gevoel bij.

Afslank Receptenbijbel

Naast dat het goed is bij afvallen, is lijnzaad ook uitstekend te gebruiken bij een slechte stoelgang of een opgezette buik. Lijnzaad is overigens erg simpel om aan u voedsel toe te voegen. Ook is lijnzaad perfect om op uw boterham te doen. Om een snel resultaat te zien is het aan te raden om drie eetlepels per dag te nemen. Soms voelt u het resultaat al binnen enkele uren.

Lijnzaad is ook nog is boordevol omega-3 vetzuren, deze zijn super gezond voor uw lichaam. Zo helpen omeg-3 vetzuren namelijk tegen het verkleinen van vaat- en hartziekten.

Als u regelmatig lijnzaad aan uw maaltijden toevoegt zorgt het ook voor verbetering van uw huid, nagels en haar. Ook helpt het uw hersenen en zenuwstelsel beter te functioneren. Daarnaast verkleint het de kans op ziekte, waaronder kanker. Ook voor mensen met astma kan lijnzaad een fijne werking hebben.

Lijnzaad is het beste te bewaren in een lichtdichte verpakking. Wanneer u dat op deze manier doet is lijnzaad ongeveer een jaar te bewaren. Zijn de zaden gestampt, dan zijn de zaden minder lang te bewaren.