Meer calorieën verbranden met wandelen: onze tips

Wil je graag wat calorieën verbranden met wandelen? Gebruik daarvoor dan onze tips en draag comfortabele schoenen om fysiek ongemak te voorkomen. Zo zijn bijvoorbeeld deze Skechers voor dames een goede keuze. Maar er is nog meer waar je naar moet kijken als je graag wil wandelen. Veel mensen gaan wandelen met een doel en dat is calorieën verbranden. Hoe kun je dat doen? Dit kan onder andere door je tempo af en toe te verhogen. Wat je ook zou kunnen doen, is kortere maar wel snellere stappen nemen. Je kunt dan bijvoorbeeld 100 stappen zetten en dan kijken hoelang je daar over gaat doen. Je gaat er dan nog eens honderd doen en dan is je doel dat je er vijf seconden sneller over gaat doen. Dit kun je een paar keer herhalen en dan heb je een competitie met jezelf en ga je ook aan je conditie werken. 

Welke schoenen draag je?

Als je gaat wandelen dan moet je goede schoenen dragen die voldoende steun bieden aan je voeten, denk maar eens aan Durlinger.com. Een schoen moet echt fijn zitten. Je wil namelijk het beste uit je wandeling kunnen halen en dan moet je vering hebben en demping. De zool moet ook flexibel zijn en je wil blaren voorkomen. Zorg er in ieder geval voor dat je voeten droog blijven en gebruik ook goede absorberende sokken.  

Welke tips zijn er nog meer?

Je lichaamshouding moet in orde zijn als je gaat wandelen. Denk er goed aan dat je rechtop gaat staan en dan zijn je spieren ook een stuk actiever. Je bent hierdoor ook in staat om sneller te lopen en dat is dan ook precies de bedoeling want je wil toch calorieën verbranden. Als je je armen mee gaat bewegen met wandelen, dan beweeg je meer en je bent intenser bezig, alle beetjes helpen hierbij. Een andere tip die we nog voor je hebben is het beginnen met Nordic Walking. Dankzij deze stokken ben je namelijk actiever met je bovenlijf en je armen. Mensen zeggen dat als je die keuze maakt dat je wel tot 20% meer calorieën kan verbranden. Ga het daarom ook proberen, trek er lekker op uit en kies een paar mooie routes om te wandelen. Het buiten zijn is sowieso fijn, maar nog beter als je dan ook aan je gezondheid kan werken. Je hebt een doel voor ogen en dat behaal je ook als je er maar voor gaat, iedere dag weer! 

Leave a Reply