Suikervrij Dieet

Suikervrij Dieet

Suiker wordt steeds vaker gezien als de belangrijkste veroorzaker van vermoeidheid en overgewicht, hierdoor stappen steeds meer mensen over op een suikerarm of suikervrij dieet. Suiker is een voedingstof die men eigenlijk helemaal niet nodig heeft. Het valt namelijk onder snel afbreekbare koolhydraten. Het grote deel van de bevolking in Nederland consumeert meer suiker dan goed voor ons is.

Soorten suikers

Naast het normale tafel suiker dat u in de koffie doet of bijvoorbeeld gebruikt bij het bakken van een cake, bestaan er ook andere suikers zoals druivensuiker (dextrose of glucose), moutsuiker (maltose), melksuiker en fruitsuiker (fructose). In bijna alle kant en klare maaltijden die u in de winkel koopt zit een soort van suiker. Wanneer u de ingrediënten van deze maaltijden leest zult u schrikken van de hoeveelheid.
Gelukkig zijn we in de afgelopen jaren steeds bewuster om gegaan met het consumeren van suiker. Het suikervrij dieet is niet voor niet razend populair geworden. Wilt u minder suiker consumeren? Hier hebben wij paar handige tips opgesteld.

Suiker is verslavend

Wordt ervan bewust dat suiker een verslaving is. Een goede uitdrukking dat past bij suiker is ”dat smaakt naar meer”. Hoe meer suiker u neemt hoe meer u ernaar gaat verlangen.

Begin met het afschaffen van suiker in thee en koffie

Een goede eerste stap is om een half schepje minder suiker in uw thee of koffie te doen. Eenmaal gewend aan de smaak zonder suiker, dan wilt ik niets anders meer. Wilt u echter toch een zoetige smaak, dan kunt u er een zoetje in doen, maar beter van niet natuurlijk.

Zoek een alternatief

Heeft u trek in iets zoetig, zoek dan naar een alternatief. Een glas water kan wonderen doen. Ook kunt u een handje nootjes nemen of een boterham. Langzamerhand zal de drang naar suiker verminderen en uiteindelijk helemaal verdwijnen.

Gebruik zo weinig mogelijk zoetstoffen

Ook zoetstoffen doet u geen goed. Ze houden namelijk de verlangen naar zoetigheid in stand. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor stroop of honing want dat zijn gewoon suikers in vloeibare vorm. Daarnaast moet u ook oppassen voor frisdranken en vanzelfsprekend alcohol (wordt omgezet in suiker).

Met een suikervrij dieet heeft u meer energie

Probeer enige tijd wat minder suiker te consumeren en let goed op de producten die u koopt uit de winkel . Met een suikervrij dieet zult u vee meer energie krijgen en dat geeft een betere motivatie om af te vallen.