Tips om gezond af te vallen

Met de zomer voor de deur proberen veel mensen nog snel een lichaam te krijgen waarmee je in positieve zin opvalt op het strand of aan het zwembad. Voor mannen betekent dit dat zij nog enige spiermassa willen opbouwen, terwijl vrouwen er alles aan doen om het overtollige vet op hun buik te verliezen. Afvallen is echter niet iets wat je binnen een paar weken doet! Tenminste, als je op een gezonde manier af wilt vallen. Bij strenge diëten is het resultaat vaak wel binnen een paar weken zichtbaar, maar kom je al snel behoorlijk aan op het moment dat je het dieet stop. Dit noemen we het jojo-effect van een dieet.

Een gezond voedingspatroon

Om structureel en op een gezonde manier af te vallen is het allereerst belangrijk om voor een gezond voedingspatroon te kiezen. Dit betekent dat je het aantal tussendoortjes op een dag terugbrengt naar maximaal een en dat je iedere avond zorgt voor een goed gevuld gerecht. Zo heb je een volgende dag voldoende energie op je werk of bij de studie. Het is vaak helemaal niet slim om bij het avondeten alleen een salade te eten. Dit maakt de verleiding om ’s avonds nog iets te eten enkel groter.

Voldoende sporten om af te vallen

Een gezond voedingspatroon alleen is niet voldoende om op een gezonde en structurele manier af te vallen. Denk ook aan voldoende beweging! Er zijn verschillende sporten die je helpen om af te vallen. Denk bijvoorbeeld aan iedere dag een stukje wandelen, eens per twee dagen een stukje hardlopen of fietsen, enzovoorts. Veel mensen kiezen echter voor een abonnement bij de sportschool, waar zij aan fitness doen of groepslessen volgen.

Om het herstel van je spieren na het sporten te bevorderen kan het raadzaam zijn om extra eiwitten te nemen. Bij MuscleConcepts.nl vind je een groot aanbod aan eiwitten en voedingssupplementen!