Vezelrijk dieet

Vezelrijk dieet

Bij de meerderheid van de bevolking is het bekend dat vezels belangrijk zijn voor een goed voedingspatroon. Alleen weet niet iedereen wat vezels nou precies zijn. Welke voedingsvezels bevatten veel vezels en hoeveel moet u ervan eten?
Op onze website vindt u relevante informatie over vezelrijk voeding.

Vezels

Vezels zijn plantaardige bestanddelen die beperkt of niet door het lichaam verteerd worden. Ze komen voor in plantaardige voedingsmiddelen zoals granen, peulvruchten, groenten en fruit. Voedingsvezels speelt een belangrijke rol bij de werking van darmen en de maag.

Echter zijn niet alle vezels hetzelfde. Vezels zijn te verdelen in verschillende manieren. Alle vezels hebben verschillende effecten op uw gezondheid. Het is wel zo dat over het algemeen vezels de kans op bepaalde ziekten (zoals hartziekten, constipatie en diabetes) verminderen.

We eten te weinig vezels

De meesten mensen beseffen niet hoe zwaar de effecten zijn van junkfood en snacks. Deze snacks en junkfood slippen onze slagaders dicht met cholesterol en suikers. Het is veel beter om dit te laten staan en de de smaak van fruit, groente en bruin brood weer te gaan waarderen. Deze voedingsmiddelen hebben wij in het dagelijks leven veel harder nodig. De meeste Nederlanders halen nog geen eens de helft van het dagelijks aanbevolen hoeveelheid.

Afvallen en vezelrijk voeding