Wat is een crashdieet

Wat is een crashdieet

Een crash dieet is een dieet dat zeer extreem is in de ontbering van voedingswaarde, meestal houd deze zich aan strenge beperkingen omtrent de calorie-inname. Het is bedoeld om snel gewichtsverlies te bereiken en is in geringe mate regelrecht te vergelijken met hongersnood. Het is niet bedoeld voor een lange tijd ten hoogste enkele weken. Belangrijk is dat de term een gebrek aan zorg voor goede voeding impliceert. Crash diëten worden vaak gezien als snelle korte termijn oplossingen, je gewicht ‘crasht’ in een korte tijd, dit brengt veel gevaren met zich mee.

Hoe bereik je het gewenste gewichtsverlies

Je bereikt het gewenste gewichtsverlies door heel weinig te eten (nier meer dan 500 – 1.000 calorieën per dag, hoe minder hoe beter).

Waar bestaat gewichtsverlies uit

Hier begint al het gevaar. Mensen die op een gezonde manier willen afvallen, zorgt er voor dat zij/hij het vet verbrand. Bij het crashdieet, worden de vetreserves pas als laatste aangesproken. Het gewichtsverlies bestaat voornamelijk uit: vocht; overige bouwstoffen; spierweefsel.

Wat gebeurt er allemaal nog meer met het lichaam.

Je krijgt met het chrashdieet te weinig te weinig voedsel . Dit is te weinig voor je lichaam om optimaal te kunnen presteren. Het lichaam. Je lichaam denkt dat er zware tijden aankomen met weinig eten. Hierdoor gaat het lichaam in de zogeheten spaarstand (zuiniger om met energie).

Ook krijg je te veel voedingsstoffen binnen de schade voor je gezond kan aanrichten.

Wat veranderd er als je overstapt op een normaal eet patroon?

Zodra je weer over gaat stoppen op je normale hoeveelheid eten en drinken, start je lichaam met alle tekorten aan vullen. Je lichaam zal dus een gedeelte van jouw voeding gebruiken om weer helemaal gezond te worden. Daardoor kom je meestal weer op het zelfde gewicht als wanneer je begon.

Het duurt een tijd voor het lichaam uit de ‘spaarstand’ komt en weer naar de standaard vet verbranding. Dus je eet weer normaal maar je lichaam zit nog in de ruststand waardoor het eet wordt opgeslagen in jouw lichaam.