Zorgverzekering vergelijken: Basispakketten

Voor het jaar 2023 de zorgverzekeringen vergelijken? Bij zorgverzekerinq.nl kan je onafhankelijk en snel verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Zo kan je de passende verzekering vinden in jouw persoonlijke situatie. Door middel van zorgverzekeraars vergelijken kan je aardig wat geld besparen. Hoewel de basispremie jaarlijks steeds hoger wordt, kan er per verzekeraar nogsteeds veel qua prijs verschillen. In dit artikel spreken wij over het stijgen van de kosten van het basispakket.

Wat houdt het basispakket in

Omdat de zorg over steeds duurdere maar betere technologie bezit en de Nederlandse bevolking aan het vergrijzen is gaan de kosten van het basispakket steeds verder omhoog. Het basispakket is de minimale zorgverzekering die je als Nederlander moet nemen. Nu de zorgpremies van 2023 weer bekend zijn gemaakt, kan je overstappen naar verschillende zorgverzekeringen. Er kan veel verschil zitten in premie per jaar tussen de verschillende verzekeraars, en daarom is het verstandig om altijd te vergelijken om te kijken hoeveel geld je misloopt per jaar.

Wat houdt het basispakket eigenlijk in? Het basispakket wordt door de overheid bepaald. De inhoud en dekking van elk basispakket dienen hetzelfde te gaan. Toch kan er erg veel verschil in zitten als je kijkt naar premie. Zo is het verschil tussen het goedkoopste basispakket en de duurste maar liefst €450. zorgverzekering vergelijken werkt dus altijd in je voordeel. Bovendien is het zelfs volledig vrijblijvend.

In 2023 dekt de basisverzekering onder andere de huisarts, zorg in het ziekenhuis, kraamzorg en medicatie. De verzekeraar is verplicht om de premie aan iedereen aan te bieden voor hetzelfde bedrag. Veel mensen denken dat ze meer premie moeten betalen omdat ze ouder zijn, maar dit is dus niet het geval. Een zorgmaatschappij mag je alleen weigeren als je een betaalachterstand hebt van twee maanden of meer.

Kinderen hebben geen eigen basisverzekering nodig omdat ze worden bijgeschreven op de polis van een of meer ouders of verzorgers. Vanaf 18 jaar dient iedereen een basispakket op eigen naam te hebben. Maandelijks betaal je de zorgpremie en je kan zelf bepalen bij welke verzekeraar je zit. De uiteindelijke kosten hangen af van welke verzekeraar je kiest.

Hoe kun je zorgverzekering vergelijken

Omdat de prijs per zorgverzekeraar dus erg kan variëren is vergelijken altijd de beste optie. Veel pakketten met dezelfde inhoud kunnen namelijk erg verschillen in prijs. Het kan je heel veel geld schelen in het jaar als je de juiste zorgverzekeraar kiest. Daarnaast zit er ook nog een verschillen in basispakketten.

De Budgetpolis basisverzekering is de goedkoopst mogelijke basisverzekering. Je kan alleen bij een select aantal zorgaanbieders terecht waar je behandeling 100% wordt vergoed. Overige behandelaars worden tot max. 80% vergoed.

De Naturapolis basisverzekering geeft je een ruimere keuze uit zorgverleners met meer vrijheid dan de budgetpolis. Bij de behandelaars waarmee de zorgverzekeraar afspraken heeft gemaakt krijg jij een volledige vergoeding.

De Restitutiepolis basisverzekering laat je zelf kiezen naar welke zorgverlener je gaat. Deze verzekering is de duurste type polis. Het nadeel is dat je soms zelf je rekeningen moet voorschieten en dan via een declaratie de kosten terugkrijgt via de verzekeraar.

Leave a Reply